2024 május 26

Figyelmeztetett a Nasdaq, kivezethetik a tőzsdéről a Nikola részvényeit

A Nikola Corporation csütörtökön közölte, hogy a Nasdaq Stock Market LLC arról tájékoztatta a vállalatot, hogy a társaság részvényeit kivezethetik a Nasdaq tőzsdéről, az értékpapírok ajánlati árával kapcsolatos problémák miatt.

A részvények kivezetésének lehetőségére való felszólítást a Nasdaq azon vállalatoknak küldi, amelyek részvényeinek napi záróárfolyama 30 egymást követő kereskedési napon keresztül 1 dollár alatt marad. A Nasdaq adatai szerint a Nikola pedig nem teljesítette ezt a követelményt. A vállalat azonban 2023. november 20-ig kapott időt arra, hogy megpróbáljon megfelelni a részvényárfolyamra vonatkozó feltételnek.

„A megfelelési jogosultság visszaszerzéséhez a Nikola részvényeinek záróárfolyama 2023. november 20-ig bármikor legalább 10 sorozatban egymást követő munkanapon keresztül részvényenként legalább 1.00 dollárnak kell lennie.” – pontosította az elektromos járműgyártó csütörtökön.

Brutális esésben a részvény

Más elektromos járműgyártó startupok is hasonló nehézségekkel küzdenek

A Lordstown Motors Corp. kedden bejelentette, hogy május 24-én az A osztályú törzsrészvényeinek 1:15 arányú felosztását hajtja végre. A Lordstown részvényesei a hétfői éves közgyűlésen jóváhagyták a felosztást. A döntés értelmében 15 darab részvényért 1 darab részvényt fognak kapni a befektetők.

„A reverse split célja a törzsrészvények piacképességének és likviditásának javítása, valamint a részvényenkénti piaci ár növelése. A Lordstown Motors árfolyama jelenleg „túl alacsony.” Ezzel nem teljesíti a Nasdaq által előírt 1.00 dolláros minimális ajánlati ár követelményét.” – áll a közleményben.

Nasdaq árfolyam
(www.shutterstock.com)

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com