2024 május 20

Komoly elbocsátási hullám vette kezdetét a Disney-nél

A Disney a héten megkezdte a három részből álló elbocsátási hullámának első fázisát. A tervek szerint a három fázis alatt összesen 7000 munkahelyet szüntetnek meg.

A Walt Disney Co. a héten megkezdi az elbocsátási hullám első fázisát. A tervek szerint a három fázisban összesen mintegy 7000 munkahelyet szüntetnek meg. – közölte Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója hétfőn a munkatársaknak küldött belső feljegyzésében.

„A héten elkezdjük értesíteni azokat a kollégákat, akiknek pozícióját érinti a vállalat létszámleépítési terve.” – írta Iger a MarketWatch által megszerzett feljegyzésben. Az elkövetkező négy napban a vezetők személyesen fogják közölni a hírt az érintett munkavállalók első csoportjával. Az elbocsátási hullám második, nagyobb körére áprilisban fog sor kerülni. Ekkor további több ezer állást szüntetnek meg. „Várhatóan még a nyár kezdete előtt megkezdjük az elbocsátások utolsó fázisát, ezzel elérjük a 7000 fős leépítési célunkat.” – tette hozzá a vezérigazgató.

(www.shutterstock.com)

A Disney háromfázisú, 7000 főt érintő elbocsátási hulláma a vállalat stratégiai újrarendezésének a része. „A fontos költségcsökkentő leépítés szükséges a vállalatunk hatékonyabb, összehangoltabb és ésszerűsített stratégiájának kialakításához.” -mondta Iger, aki Bob Chapek leváltását követően tavaly tért vissza a vezérigazgatói székbe.

A Disney részvényei is részesültek a piacon látott optimizmusból. A részvények zöme emelkedésbe kapcsolt miután a First Citizens Bank & Trust Co. felvásárolta a Silicon Valley Bank betéteit.

A Disney részvényeit 2 százalékos pluszban is jegyezték hétfőn. Idén több mint 10 százalékos pluszban van a papír.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrás: Shutterstock