2023 április 02

A Tesla vitte a hátán a piacot

A tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index közel 2 százalékos pluszban zárta a csütörtöki kereskedési napot, a nap egyik legjobban teljesítő részvénye a Tesla volt. Az elektromos autógyártó-óriás részvényei közel 11 százalékot rallyztak.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a Tesla a szerdai tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit, az autógyártó ismét rekordot döntött. A Refinitiv adatai szerint a Tesla negyedik negyedéves árbevétele 24.32 milliárd dolláron alakult, ezzel szemben az elemzők előzetesen 24.16 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

tesla

A jó jelentés hatására átvették az uralmat a bikák a Tesla részvényei fölött. Csütörtökön látványos rallyt láthattunk a Tesla árfolyamában, 10.97 százalékos emelkedést követően 160.27 dolláron zárta a csütörtöki kereskedési napot az EV gyártó. 2023-at brutális lendülettel indította a Tesla, idén már 30.11 százalékos pluszban van a papír, az elmúlt 1 év alatt azonban 48.71 százalékkal csökkent a részvények értéke.

Csütörtökön erősödni tudott az amerikai tőzsdéken jegyzett értékpapírok túlnyomó többsége. A blue-chip index, a Dow Jones Ipari Átlag 0.61 százalékos pluszba fordult. Az amerikai benchmark indexnek számító S&P 500 1.10 százalékos emelkedést tudott felmutatni, míg a tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index 1.76 százalékkal erősödött.

Forrás: Yahoo Finance