Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Oroszország: „Az USA kibertámadásokat tervez Moszkva ellen”

Az orosz Biztonsági Tanács titkára azzal vádolta hétfőn az Amerikai Egyesült Államokat, hogy kibertámadásokat szerveznek Oroszország ellen.

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára hétfőn azzal vádolta meg az Amerikai Egyesült Államokat, hogy „ukrán zászló alatt kibertámadásokat szerveznek Oroszország létfontosságú információs infrastruktúrája ellen.”

„Az ukrán hackercsoportok aktívan részt vesznek az amerikai különleges szolgálatok ilyen jellegű támadásaiban” – mondta Patrusev a BRICS-országok johannesburgi találkozóján.  A Biztonsági Tanács titkára megjegyezte, hogy a hackerek célpontjai az orosz pénzügyi rendszer, a közlekedési, energetikai és távközlési hálózatok, valamint az ipari vállalatok és a kormányzati szolgálatok honlapjai lehetnek.

„A Nyugat az informatika militarizálása és a számítógépes támadások végrehajtási módszereinek tökéletesítése felé vette az irányt.” – hangsúlyozta Patrusev.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek tegnap elmondta, hogy „Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott”. Putyin elmondása szerint „Ukrajna az erőfeszítései ellenére is csak csekély eredményeket ért el a megerősödött orosz erőkkel szemben

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com