Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

Putyin: „Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott”

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap Fehéroroszország elnökének arról beszélt, hogy „Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott”.

Oroszország vezetője vasárnap fehérorosz szövetségesével egyeztetett a háború állásáról és a Moszkva és a Minszk közötti kapcsolatról. Vlagyimir Putyin orosz elnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek elmondta, hogy „Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott”.

Putyin elmondása szerint „Ukrajna az erőfeszítései ellenére is csak csekély eredményeket ért el a megerősödött orosz erőkkel szemben. Oroszország jelenleg az érintett területeknek több mint hatodát tartják ellenőrzésük alatt.” Az ukrajnai fegyveres konfliktus már közel 17 hónapja tart.

orosz ukrán háború putyin

Az orosz elnök elégedettségét fejezte ki a Moszkva és Minszk közötti kapcsolatok fejlődésével kapcsolatban. Putyin hozzátette, hogy az együttműködési tervek a vártnál is gyorsabban valósulnak meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Biztonsági Tanács ülésén arról beszélt, hogy „Lengyelország azt tervezi, hogy koalíciót alakít a NATO égisze alatt és közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.” „Lengyelország azért akar közvetlenül bevonódni az ukrajnai konfliktusba, hogy egy nagyobb darabot szakítson le Ukrajna területéből magának.” – mondta az elnök.

Putyin később arról is beszélt, hogy szerinte Varsó fehérorosz területekre is szemet vetett. Az elnök kiemelte, hogy bármilyen Minszk elleni agresszió egyben Moszkva elleni támadás is. Az orosz államfő figyelmeztetett, hogy Oroszország bármilyen incidensre „minden rendelkezésünkre álló eszközzel” fog válaszolni.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com