2024 május 23

Háború – kritikus adatok az év végén

Háború, szombati áttekintő: 675 napja tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az ukrán katonai vezetés szombaton közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 358 ezer főt veszített el.  

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 750 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 358 ezer főt veszített el. 

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 358 270 katonát veszített el. Kijev szerint csak a pénteki nap során további 750 orosz katona veszítette életét.

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az orosz hadsereg 2022 februárja óta már több mint 358 ezer katonát veszített el.

675 napja tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. A tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 358 ezer főt veszített  

Megjöttek a friss számok    

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 358 270 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. 

Tavaly ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. 2 héttel ezelőtt 344 ezerről szóltak a híradások, mára pedig már 358 ezer fölé kúszott a szomorú adat.

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább további 750 orosz katona esett el.

Kijev azt is hozzátette szombat reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 16 harckocsit, 20 páncélozott járművet és 17 légvédelmi rendszert.

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 5969 tankot, 11053 páncélozott járművet, 8434 rakétatűzérségi rendszert, 329 repülőgépet és 324 helikoptert.  

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine  

Borítókép forrása: www.shutterstock.com