Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 22

Figyelj – fontos adatok érkeznek a héten!

A jövő héten jelennek meg adatok a júliusi ipari és építőipari termelésről. Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés júliusi részletes adatait második becslésében.

A szeptember 7-én kiadott első becslés szerint 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal mérséklődött. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júniusához mérten 2,8 százalékkal nőtt. Pénteken jelennek meg az építőipari termelés júliusi adatai. Júniusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építése 7,5 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 20,5 százalékkal visszaesett.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,4 százalékkal kisebb volt a májusinál. Az építőipar termelői árai 17,2 százalékkal nőttek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a távirati iroda.