2023 december 03

Megzuhant Warren Buffett cégének profitja

A március végével záródott három hónapban a Berkshire Hathaway adózott eredménye 4,06 milliárd dollár, részvényenként 2469 dollár lett. Egy évvel korábban 5,59 milliárd dollár, részvényarányosan 3401 dollár volt az adózott eredmény.

A tavalyi negyedéves eredményt két cég akvizíciójának lezárásával kapcsolatos egyszeri tétel javította, az idei első negyedévit pedig gyengítette, hogy a Berkshire biztosítási üzletága, részben a márciusi ausztráliai ciklon okozta hatalmas károk miatt 267 millió dollár veszteséggel zárt az egy évvel korábbi 213 millió dollár profit után.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A működési eredmény 5 százalékkal 3,56 milliárd dollárra, egy részvényre számítva 2163 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 3,74 milliárd dollárról, részvényenként 2274 dollárról. Ennek alapján a szakértők magasabb, 2666 dolláros részvényarányos eredményre számítottak.

A 86 éves főrészvényes, elnök-vezérigazgató Warren Buffett nevével fémjelzett társaságnak gyakorlatilag a világon mindenben van többségi vagy kisebbségi részesedése a biztosítástól a szállításig, a közművektől az energiatermelésen át a feldolgozóiparig, a pénzügyi és más szolgáltatásoktól a kiskereskedelemig.