2024 július 14

Izgalmas este vár a szurkolókra – nyolcaddöntő utolsó mérkőzései

A mai nappal elérkeztünk az Európa Bajnokság nyolcaddöntőjének utolsó két meccséhez, a Románia – Hollandia és Ausztria – Törökország mérkőzésekhez. A mai nap hatalmas izgalmakat tartogathat.

EB 2024 – nyolcaddöntő eddigi eseményei

Anglia igen kínkeservesen, de a rendes játékidő utolsó perceiben szerzett góllal tovább kűzdhetett a hosszabításban Szlovákiával. Nem is sokkal a kezdés után betekerték a második gólt, így tovább jutva a negyeddöntőbe, ezzel kiejtve a szlovák válogatottat. Anglia Július 6.-án szombaton lép pályára az olaszokat letaroló Svájc ellen.

A másik oldal egyértelműen tisztázódott negyeddöntős meccsek nem hoztak meglepetést, így majd Spanyolország Németországgal, valamint Franciaország Portugáliával játszhat a pénteki napon. Érdemes hozzátenni, hogy a portugál csapat győzelme 0-0-ás állás után dőlt el egy kihagyott Ronaldo 11-es után.

Külön-külön megnézzük, hogy mi várható a mai napon, valamint azt is, hogy a kimenetelek után, mi várható az Európa Bajnokság negyeddöntőjében.

Románia – Hollandia (Július 2. 18:00)

A délután Hollandiával és Romániával veszi kezdetét. Hollandiának mindenképpen meg kell mutatnia hogy többre képes, mivel a torna eddigi meccsei során nem látszik, hogy megérdemelné a továbbjutást. Hollandia a D csoportban 3.-ként éppen, hogy megcsípte a továbbjutást. Ellentétben Románia igaz fej-fej mellett, de csoportjában elsőként szerepelt és így léphet ma pályára Hollandia ellen. Románia tudja a korlátait, de a jelenlegi holland teljesítmény azt sugallja, hogy igen nagy esélye lehet Romániának a negyeddöntőbe jutáshoz.

„Ez egy történelmi pillanat számunkra” – mondta a román edző, akinek csapata a Eb 2024 Ukrajna elleni 3-0-s nyitómeccs óta fel van dobva. „Ez az új generáció írja a saját történetét” – tette hozzá Florin Niță kapus, aki szerint a tricoloriak célja, hogy harmadszorra jussanak be a nyolcaddöntőbe egy nagy tornán – írja az UEFA.

A párbaj győztese legközelebb majd szombaton játszhat, a mai késő esti rangadó győztessel.

Ausztria – Törökország (Július 2. 21:00)

Az Eb 2024 utolsó nyolccaddöntős meccsét Ausztia és Törökország játsza majd, ahol Ausztria a D csoport 1. helyezettjeként, valamint Törökország a Portugálok mögött végezve az F csoport második helyezettjeként léphet majd a pályára. A meccs viszonylag kiegyenlített. Ausztria eddigi teljesítménye jól mutatja, hogy Törökországnak valami újjal kell ma előrukkolnia, ha győzedelmeskedni akar az osztrák válogatott felett. „Márciusban súlyos vereséget szenvedtünk Ausztriától egy barátságos mérkőzésen – ezúttal nyerni akarunk” – mondta a csatár, akinek csapata 2008-as elődöntőbe jutása óta először szerepel az Eb kieséses szakaszában.

„Mindig úgy játszunk, hogy a 2008-as Eb-sikerről álmodunk” – tette hozzá Tosun, akinek szurkolói emlékezetében felidéződnek annak az izgalmas nyárnak az emlékei.

Ronaldo esélyes lehet az Európa Bajnoki címre?

A tegnapi Portugália – Szlovénia mérkőzést látva, a portugál csapat éppen, hogy tovább tudott jutni a negyeddöntőbe, így fel kell kötniük a gatyájukat, ha tovább akarnak jutni a hétvégén. Az szintén nem egy kedvező tényező a csapatnak, hogy a címvédő Franciaország ellen fognak játszani. Ha a portugál csapat kiesik elég valószínű, hogy Ronaldo-nak ez volt az utolsó esélye.