2024 július 23

Románia – Hollandia: Románia nem húzta meg a váratlant

Végetért az Európa Bajnokság nyolcaddöntőjének utolsó előtti mérkőzése. Hollandia – Románia 3-0 , a holland csapat lesöpörte a pályáról a románokat.

Holland csapat összekapta magát

A holland válogatott igen rosszul mutatkozott be a 2024-es Eb-n a csoportjában a 3. helyen végezve. Ehhez képest az egyenes kieséses szakasz első meccsén hatalmas gól különbséggel jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol még kérdéses ki ellen mérkőzik meg, ez a mai nap folyamán kiderül majd.

Nehezen indult be a mérkőzés

A mérkőzés elején a hollandok tartva az eddigi Eb formájukat, fölény nélkül meneteltek egészen a 20. percig. Gakpo góljával vezetést szereztek a hollandok és innen már nem állította meg őket a menetelés. A második félidőben Donyell Malen bebiztosította a Hollandia – Románia mérkőzésen a válogatottnak a továbbjutást két góljával.

Vajon ki lesz az ellenfele Hollandiának?

Erre a kérdésre nem kell sokat várni, hiszen kevesebb, mint egy órán belül 21:00-kor kezdődik az Európa Bajnokság utolsó nyolcaddöntős mérkőzése, ahol eldől az, hogy Ausztria vagy Törökország mérkőzik-e meg majd a Hollandokkal a negyeddöntőben.