2024 július 23

Meztelen fotók miatt perel Joe Biden fia

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden hétfőn beperelte a Fox News konzervatív hírcsatornát, amiért az meztelen fotókat és videókat tett közzé róla egy kitalált „látszatper” című műsorban, amely külföldi üzleti ügyleteire összpontosított.

„Bosszúpornó” – Joe Biden fia szerint

A Fox megsértette New York állam úgynevezett bosszúpornó-törvényét Hunter szerint, amely törvénybe ütközik, ha valakiről intim képeket tesznek közzé a beleegyezése nélkül. Emellett jogalap nélküli gazdagodásért és érzelmi sérelem szándékos okozásáért is perel – közölte a Reuters.

A Fox 2022 októberében játszotta a „The Trial of Hunter Biden: A Mock Trial for the American People” című műsort a Fox Nation streaming platformon, de később Biden ügyvédei perrel fenyegetőzve levették azt.

A Fox News közleményben közölte, hogy a Hunter Bidenről szóló tudósításai és a viselkedésével kapcsolatos vizsgálatok pontosak voltak, és az amerikai alkotmány első kiegészítése védi őket.
„Ez a teljesen politikai indíttatású per minden alapot nélkülöz” – közölte a Fox, hozzátéve, hogy csak óvatosságból távolította el a műsort.

Joe Biden fiának ügyvédei nem reagáltak azonnal a megkeresésekre.

A sorozatban Hunter Biden ellen illegális külföldi lobbizás és megvesztegetés vádjával indított fiktív bírósági tárgyalást mutattak be, olyan bűncselekmények miatt, amelyek miatt soha nem emeltek vádat ellene.


Júniusban szövetségi fegyverrel kapcsolatos vádak miatt ítélték el, és szeptemberben állítólagos adóügyi bűncselekmények miatt is bíróság elé áll.


„Bár a sorozat felhasznál bizonyos valós információkat, szándékosan manipulálja a tényeket, elferdíti az igazságot, kontextusából kiragadva mesél el eseményeket, és kitalál párbeszédeket, amelyek célja a szórakoztatás” – áll Hunter Biden keresetében.

A sorozatban a kereset szerint olyan fotók és videók is szerepelnek, amelyeken Biden meztelenül és szexuális aktusokban vesz részt.

Joe Biden fia azt állítja, hogy a Fox tudta, hogy a privát fotókat és videókat feltörték vagy ellopták, de szórakoztató céllal mégis közzétette őket, megsértve ezzel a New York-i bosszúpornó törvényt.
A Fox áprilisban levette a műsort, de nem távolította el a promóciós tekercseket és klipeket a kereset szerint, amely szerint a műsor továbbra is elérhető marad harmadik fél streaming platformjain.