2023 december 10

Csökkenő háromszögéből tért ki az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A 480-nál húzódó masszív támaszszinttől érkezett fordulat után pénteken is emelkedni tudott az MTelekom árfolyama, 486 forintot és a rövidtávú  csökkenő trendet átlépve haladt tovább egészen 489 forintig. Itt sikerült is zárnia napi maximumán, karnyújtásnyira a következő akadálytól, melyet a 490 forintos érték jelent. Ha kitart a lendület, akkor a későbbiekben az 500 forintos lélektani szint felé folytatódhat az emelkedés, de útközben még  a napos grafikonon húzódó 50 napos mozgóátlaggal is meg kell majd küzdeni.

Támasz: 486

Ellenállás: 490

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

A pénteki kereskedésben is emelkedni tudott a távközlési vállalat árfolyama, így forgalom nélkül ugyan, de kilépett a csökkenő háromszög kötelékeiből. Ez az indikátoroknál is pozitív folyamatokat indított el, az MACD felfelé keresztezése és az RSI bullish tartományba érkezése is biztató megmozdulások. A háromszögből érkező kitörés az 50 napos mozgóátlag átlépésével nyerhet érdemi megerősítést, ami 490 fölött jelent még akadályt. Ennek a leküzdésével jelölhető ki az út az 500 forintos lélektani szintig. Egyelőre tehát biztató az irány, amibe elindult a papír, 480 továbbra is kritikus támaszt jelent lefelé.

Támasz: 480

Ellenállás: 492 (MA 50)

Heti

480 forintos masszív támasza igyekezett megtartani az MTelekom árfolyamát, és az elmúlt két hétben sikerrel is járt, mindkétszer a kritikus értéktől tudott felfelé fordulni a papír. Apró dupla alj is kialakulhat a hetes grafikonon, a további erősödés pedig 500 felé segítheti az árfolyamot. A forgalom változatlanul hiányzik, de egyelőre lehet tér a papír előtt még így is az emelkedéshez. 480 szignifikáns letöréséig elmaradhatnak a komolyabb negatív jelzések.

Támasz: 480

Ellenállás: 500