2024 július 14

Az Innovációs Ügynökség csatlakozott a TAFTIE szervezethez

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozott az európai nemzeti innovációs ügynökségeket tömörítő The European Network of Innovation Agencies (TAFTIE) szervezethez – közölte a NIÜ szerdán az MTI-vel.

Hangsúlyozták, a csatlakozás révén az ügynökség még kiterjedtebb nemzetközi kapcsolatrendszerre tesz szert, amelyen keresztül még több együttműködési, támogatási és tudásátadási lehetőség nyílik meg a magyar innovatív vállalkozások, startupok, egyetemek és kutatóintézetek számára. A közlemény szerint a TAFTIE berni taggyűlésén Bódis László, az ügynökség vezérigazgatója, valamint Korányi László vezérigazgató-helyettes bemutatták az NIÜ-t, az ügynökség által biztosított szolgáltatásokat, részletezve a tagság kölcsönös előnyeit. Bódis László a közleményben kiemelte, a tagszervezetek közös projekteket is létrehozhatnak, így konzorciumban részt vehetnek többek között Horizon Europe pályázatokon. Utóbbi fontos tapasztalatokat adhat a NIÜ nemrégiben meghirdetett szolgáltatásának, az Enterprise Horizon programnak, amely éppen a Horizon Europe programban való részvételben segít a magyar innovatív vállalkozásoknak – tette hozzá a vezérigazgató.

A TAFTIE-nak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) is évek óta tagja, így a jövőben az NKFIH és a NIÜ közösen képviselik a szervezetben a magyar innováció érdekeit – áll a közleményben.