2024 május 20

A Tesla csökkentette több modelljének az árát

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó csökkentette több modelljének az árát az Egyesült Államokban, Kínában és több más országban – áll a cég honlapján.

Az Egyesült Államokban a Model Y crossover, valamint a prémium Model X crossover, továbbá a Model S szedán árait 2 ezer dollárral csökkentették.

Ezenkívül a cég 12 ezer dollárról 8 ezer dollárra szállította le a Full Self-Driving önállóan navigáló járműelektronikai rendszer árát. Kínában a Tesla az olcsó Model 3 árát mintegy 2 ezer dollárral, 32 ezer dollárra vitte le. Németországban a hátsókerék meghajtású Model 3 árát 40 ezer 990 euróra mérsékelte a február óta érvényes 42 ezer 990 euróról.

A Tesla közlése szerint több más európai, közel-keleti és afrikai országban is csökkentették az árakat. Az árak csökkentésére azután került sor, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója április elején bejelentette: az első negyedévben visszaestek a cég globális kiszállításai, amire négy éve nem volt példa.

A Tesla a március végével záródott negyedévben 386,8 ezer autót szállított le a megrendelőinek, ez 20,2 százalékkal marad el az előző negyedévitől és 8,5 százalékkal az egy évvel korábbitól.

Elon Musk pénteken jelentette be, hogy elhalasztja aznapra tervezett indiai útját arra hivatkozva, hogy „feltorlódtak a programjai.” A látogatásra várhatóan az év második felében kerül sor. Elon Musk útját nagy érdeklődés előzte meg, mert hírek szerint az indiai miniszterelnökkel folytatott egyeztetés után jelentette volna be indiai gyárának az építését. A Tesla kedden ismerteti első negyedévre vonatkozó pénzügyi adatait.