2024 április 22

A BYD több luxusautó-modellel jelentkezik az idén

A világ legnagyobb elektromos autógyártója, a kínai BYD Co. bejelentette, hogy több csúcskategóriás luxusautó-modellel jelentkezik az idén, és részvényvisszavásárlási tervet dolgoz ki.

A hongkongi tőzsdének írt közleményében a cég úgy fogalmaz, hogy „egy ésszerű és megvalósítható” tervet is kidolgoz további részvények visszavásárlására.

A cég közleményében emlékeztetett arra, hogy tavaly decemberben Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD elnöke 200 millió jüan (27,8 millió dollár) összegért A osztályú részvény visszavásárlását javasolta a befektetői bizalom erősítése érdekében.

A BYD-közlemény szerint a cég több luxusautó-modellt kíván bemutatni az idén és a későbbiekben, amivel az a célja, hogy vezető pozíciót foglaljon el ebben a szegmensben.

A BYD-nek három külföldi üzeme lesz Thaiföldön, Brazíliában és Magyarországon, amivel globális jelenlétét bővíti.

A BYD Sencsenben jegyzett részvényei 1,3 százalék pluszban zártak hétfőn, miután a holdújévi ünnepek miatti egy hét szünet után újraindult a tőzsdei kereskedés, míg a hongkongi tőzsdén jegyzett részvényeinek árfolyama 1,9 százalékkal esett a hét első kereskedési napján.