Rendkívüli Hírek:

2023 június 06

A félreismert, sokoldalú kutyafajta

Sokan nem ismerik, vagy nem ismerik alaposan az egyes kutyafajtákat, és minden robusztus és határozott kiállású négytappancsost veszélyesnek tartanak. Már-már közhelyszámba megy, de az esetek túlnyomó többségében az adott példány viselkedésében a következetes nevelés és a korai és helyes szocializáció a legmeghatározóbb. Így van ez az argentin pampák igazi gyerekimádó kutyájával is, az argentin doggal.

Sokféle feladatot remekül megold

Az argentin dog hatalmas és erős kutya, és pont amilyen nagy, annyira kedves és odaadó barát is. Etetéséhez és neveléséhez nagyon jól tudod használni a Falatozoo.hu állateledel webáruház finom kutyaszalámi és konzerv termékeit. Persze akkor is, ha egy kis változatosságot szeretnél csempészni imádott szőrös pajtásod mindennapjaiba és szaftos, ízletes és a kutyák őseinek egykori táplálékához közelebb álló eleségekkel is kényeztetnéd őt.

A kutyaszalámival szintén kiegészítheted a száraz eleségből álló menüt, ám emellett még remek jutalomfalat is lehet ez. A képzés vagy a vadászfeladatok során kényelmesen adagolhatod az apróra vágott darabjait. 

Több fajta pozitív jegyeit hordozza

Bár a mai Argentina területe már 1525-ben spanyol fennhatóság alá került, csak a XIX. század közepén indult meg célzott állattenyésztés. A szabadon élő pumák és jaguárok ott óriási károkat okoztak. Az Európából meggondolatlanul betelepített vaddisznók ellen is szükség volt egy tökéletes vadászebre, amelyik bírja az ottani klímát, jó a szimata, kitartó és nagyon bátor és robusztus.

Egy orvos, Dr. Nores kezdte el az argentinok egyetlen nemzeti fajtájának, az argentin dognak a tenyésztését, amelyet fiai tökéletesítettek. Számos fajta keresztezéséből sikerült egy olyan elegáns, de robbanékony és elképesztő sebességre képes kutyafajtát megteremteni, amely vadászkutyaként is, de a nyájak védelmezőjeként is tökéletesen megállta és ma is megállja a helyét. Fehér bundája ne tévesszen meg téged! Nem albínó őkelme, ezt a bőrén lévő foltok is mutatják. Termel pigmentet a bőr, de az nem szívódik fel a szőrszálakig.

Igazi boldog kutya

Az argentin dog csodálatos jellemű eb, mégsem mindenkinek való. A kifejlett kanok marmagassága elérheti a 70 centimétert is, a súlya pedig a 45 kilogrammot. Telis-tele van szeretettel, imádja a gazdáját és annak családját. Mivel idegenekkel szemben elég távolságtartó és a területét gondosan védelmezi, plusz a méretei miatt is csak tapasztalt kutyatartóknak ajánlott.

Nevelése következetességet kíván, de minden esetben számíthat a gazda a folyamat során az erős vadászkutya intelligencájára. Nem érdemes nála rideg és erőszakos módszereket alkalmazni, inkább jutalmazással, sok simogatással és szeretgetéssel neveld. Így majd kiegyensúlyozott és odaadó partner válik a gyorsan növő izmos atlétából. Határtalan hűségével és példaértékű odaadásával hálálja majd meg neked ez a különleges és erős négytappancsos.