2023 december 02

Biden elnök megkapta a frissített COVID-19 oltást

Joe Biden amerikai elnök az éves influenza elleni védőoltás mellett megkapta a frissített COVID-19 elleni vakcinát is. Jelentette be még szombaton a Fehér Ház az AP hírügynökség szerint.

Beoltották Biden elnököt, az értesülések szerint a 2 oltást még pénteken adta be Dr. Kevin O’Connor, a Fehér Ház orvosa. A hír azután érkezett, hogy a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) nemrégiben jóváhagyta az új koronavírus elleni vakcinát a 6 hónapnál idősebb egyének számára.  A CDC „felismerte, hogy bár a világjárvány súlyossága csökkent, a vírus még mindig jelen van.”

A CDC független tanácsadói csoportja kedden 13:1 arányban megszavazta a ModernaTX Inc. és a Pfizer Inc. legújabb, frissített COVID-19 oltóanyagát, amelyet egy nappal korábban hagyott jóvá az Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (Food and Drug Administration – FDA).

Covid-19

„Bár a kórházi kezelések aránya jelenleg alacsony, az elmúlt hetekben emelkedést tapasztaltunk. És további emelkedésre számítunk, ahogy belépünk a légúti vírusszezonba.” – mondta el a CDC egyik testületi tagja az ülésen. A testület egy másik tagja pedig arról beszélt, hogy „egyértelmű, hogy a védőoltás minden korcsoportban megelőzi a súlyos megbetegedéseket és a halálozást.”

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com