Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 23

Háború – Biden szerint csak Oroszország áll a béke útjában

Joe Biden amerikai elnök kedden kijelentette, hogy „egyedül Oroszország viseli a felelősséget az ukrajnai háborúért. Moszkva a béke útjában áll.”

„Csakis egy valaki tud azonnal véget vetni a fegyveres konfliktusnak. Egyedül Moszkvának van hatalma arra, hogy kivonja csapatait és azonnal véget vessen az ukrajnai háborúnak. Egyedül Oroszország áll a béke útjában.” – mondta el az ENSZ Közgyűlése előtt New Yorkban tartott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy véget érjen az „Oroszország által provokáció nélkül indított illegális hódító háború.” Biden elnök és az Amerikai Egyesült Államok támogatja Ukrajna erőfeszítéseit egy „igazságos és tartós békét biztosító diplomáciai megoldás érdekében.”

orosz ukrán háború

A „holnapi potenciális támadók” elrettentése érdekében az Egyesült Államok, valamint szövetségesei és partnerei továbbra is Ukrajna mellett állnak – húzta alá az elnök kedden. A fegyverkezési egyezségekről szólva az amerikai elnök azt is állította, hogy Oroszország „széttépi” a rá vonatkozó megállapodásokat.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com