2024 május 26

Opus – megszólalt a vezérigazgató, blue chipnek tekinhető a cég

Lélfai Koppány, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy az átlátható működés és kommunikáció kulcsfontosságú szerepet játszik az Opusnál. A vállalatot ennek köszönhetően mostanra egyre többen sorolják a blue chipek közé. Az Index a tőzsdei szerepvállalásról, valamint a cégcsoport terveiről is érdeklődött. A továbbiakban összefoglaljuk az interjú legfontosabb információit.

Opus – Új tagja lett a magyar blue chipek szűk csoportjának?

Lélfai Koppány szerint kétség sem fér hozzá, hogy az Opus blue chip – ennek megfelelően terveik szerint 2024-től elérhetővé tennék a közönség számára a stratégiát, valamint az üzleti terveket is. Kapitalizáció alapján stabilan az ötödik legnagyobb vállalat a magyar tőzsdén, ami pedig az elmúlt időszak forgalmát illeti, már dobogós hely körül mozgott a csoport. A piacról is pozitív befektetői visszajelzéseket kaptak, a BÉT egyik sztárja lett az Opus, és a befektetői bizalom is visszatért. Tavasszal a vezérigazgató is bevásárolt a részvényekből, hiszen elmondása szerint saját bőrén szerette volna megtapasztalni, milyen is az Opus kisbefektetőjének lenni.

Az Opus árfolyama pedig magáért beszél, az idei 218 százalékos emelkedésével. A szárnyalás egyébként június végén indult be, amikor a papírok még csak nagyjából 100 forintba kerültek, két hónappal később viszont már 400 forint felett volt a jegyzésük. Szó esett a részvény-visszavásárlási programról is. Az Opus vezérigazgatója elmondta, hogy az 1 milliárdos visszavásárlás sikerén felbuzdulva februárban újabb 2 milliárdos program jön.

Bár lassan két éve fennálló probléma Magyarországon a történelmien magas infláció, a fogyasztói árak emelkedése októberben már beesett 10 százalék alá. A magyar gazdasági környezet nem könnyítette meg az Opus helyzetét, továbbra is viharos vizeken kell kormányozni. Lélfai Koppány szerint viszont magabiztosan kezelték a válságot, amely azt mutatja, hogy megfelelő tapasztalattal és a kellő profizmussal rendelkeznek. Olyannyira, hogy még mindig nyitott szemmel jár a cég a felvásárlások kapcsán, bár az Opus expanziós időszaka már lezárult. A kulcs továbbra is a részvényesi értékteremtés Lélfai Koppány szerint.

Címlapkép forrása: Shutterstock