Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Forint – nagyot mentünk, ezt mondják a guruk

Szűk sávban való mozgást tudott felmutatni a forint szerdán, az EUR/HUF jegyzése újra visszatért a 370 forintos zónába.

Múlthét csütörtökön 2022 áprilisa óta nem látott szintekre tért vissza a grafikon. Szép erősödést követően 368 forint alá tudott menni a pár jegyzése. Ezt követően erőre kapott az euró, múlthét pénteken reggel 7 órakor több mint 378 forintot kellett adni egy euróért a deviza piacokon.

Péntek reggel óta azonban újra inkább a forint erősödése a jellemző, az EUR/HUF jegyzése mára újra visszatért a 370 forintos sávba.

forint euró

Az euróval szemben erősödni tudott a magyar fizetőeszköz, azonban a dollárral szemben nem:

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a forint-dollár párharcot jelenleg a dollár nyeri. Az OTP elemzője szerint ez akár így is maradhat.

„Korrekciós fázis jellemzi már a párt, amiből természetesen jöhet még csökkenő hullám. De ezek mértéke és meredeksége már nem a régi. Amint a momentum érték (RSI) magas értékeket vesz fel, újra a forint vételi oldal keresése jöhet számításba. A 343 eleve erős támasznak számított, így lefele korlátos a mozgástér. Újra forint vételt a 359 feletti tartományban érdemesebb keresni.”

Ezt mondja a szakértő:

Az OTP Bank elemzője az EUR/HUF kapcsán elmondta, hogy „a kamatelőny erős fegyver a gyengülés ellen, így az egy-két napos profitkivétek után stabil erősödési hullámokat láthatunk. Alul a 367,2 számít erős támasznak, alatta új mélypont esetén óvatosnak érdemes lenni, mert heves emelkedések is beleférhetnek már a mozgásba. Felfele a 390,6-tól kezdve találunk erős ellenállásokat, sokkal többre nem számolhatunk.”

Forrás: OTP Global Markets

Borítókép forrása: www.shutterstock.com

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!