2024 április 24

Uber – Forradalmi technológia veszi kezdetét Japánban

Az Uber bejelentette, hogy az Uber Eats üzletága a Mitsubishi Electric és a Cartken kézbesítő robotikai céggel együttműködve megkezdi az ételek kiszállítását önvezető robotokkal Japánban.

Mindenki kiveszi a részét a munkából

A járdán közlekedő robotok március végén kezdik meg a szállításokat Tokió egy kiválasztott területén – közölték a vállalatok. Az Uber Eats hozzátette, hogy Japán lesz az első nemzetközi helyszíne az eddig az Egyesült Államok néhány városára korlátozódó autonóm kiszállítási tevékenységének. A Cartkent 2019-ben alapították a kaliforniai Oaklandben a Google korábbi munkatársai. „Model C” nevű robotja mesterséges intelligenciát használ a környezetében való tájékozódáshoz. A robot képes lesz megközelíteni az emberek járási sebességet és ezek a masinák fogják alkotni a robotfutárok flottáját Japánban. A Mitsubishi Electric felügyeli majd a működési folyamatokat – közölték a vállalatok.

Nem ez az első közös projektjük

„Ez az együttműködés ugrásszerű előrelépést jelent az ételkiszállítás jövőjének újradefiniálásában. Elérhetőbbé és fenntarthatóbbá tesszük ezt a forradalmi technológiát a japán fogyasztók számára” – mondta Anjali Jindal Naik, a Cartken társalapítója. A Japánból érkező hírek az Uber Eats és a Cartken legújabb közös projektje, mivel a két vállalat már kínál járdára történő robotkiszállítást Miamiban és a virginiai Fairfaxben. Az Uber Eats a Motional, a Nuro és a Serve Robotics robotikai cégekkel is partnerségre lépett, hogy más amerikai városokban is kipróbálhassák az autonóm kiszállítást – áll a CNBC hírügynökség közleményében.

Borítókép forrása: Shutterstock