2024 május 29

Autonóm járművekkel fuvarozhat az Uber Phoenixben

Az Amerikai Egyesült Államok-beli Phoenixben mostantól lehetőség van arra, hogy az Uber-rel utazók egy teljesen autonóm járművel közlekedjenek. Ezt jelentette be a vállalat csütörtökön egy blogbejegyzésben.

Az Alphabe a tulajdona a Waymo

Az Uber a Google anyavállalatának, az Alphabetnek a tulajdonában lévő Waymo autonóm autógyártó céggel lépett partnerségre májusban. Phoenix az első város, ahol a cég nyilvánosan bevezette a Waymo autóinak elérhetőségét. Részben azért, mert a közlemény szerint ez „a világ legnagyobb teljesen autonóm járművek szolgáltatási területe”.

A fuvarok ára megegyezik majd a cég és a Waymo is megkapta a helyi hatóságok támogatását.

Azok az ügyfelek, akik a Waymo működési területén belül UberX, Uber Comfort, Uber Comfort Electric vagy Uber Green járművel kérnek fuvart. A Waymo egyik autonóm autóját kaphatják meg. A felhasználók értesítést kapnak az Uber alkalmazásban, ha teljesen autonóm járművel párosítják őket. Eldönthetik, hogy elfogadják vagy elutasítják az autót.

Frissítik preferenciáikat

Azok, akik szívesen kipróbálnák ezeket a fuvarokat, növelhetik annak esélyét, hogy kapnak is egy ilyen autót, ha frissítik preferenciáikat az alkalmazásban. A vállalat nem közölte, hogy hány Waymo autót szervizelnek Pheonixban, és mikor tervezik a funkció bevezetését más városokban – szögezte le a a CNBC hírügynökség.