2024 július 20

Spanyol – Francia: Gól áradat, a 16 éves Yamal az új sztár

Az FC Barcelona legfiatalabb játékosa, Lamine Yamal szépen debütált a spanyol válogatottban, sorsfordító gólt lőtt a Spanyol – Francia elődöntő első félidejében. A meccs első félidejéből is már látszik, hogy az Eb első elődöntője egy nagyon szoros mérkőzésnek ígérkezik.

Első félidő

Egy jobb oldali szöglet után Mbappénak nyílik hely a bal szélen, a franciák pedig időben megszerzik neki a labdát, hogy kihasználják az előnyt. A csapatkapitány egy beívelt keresztlabdát talál a kapun kívülről, amit Muani a spanyol kapuba irányít. Francia válogatott első gólja nyílt játékból ezen az Eb-n. Spanyolország már az első félidő elején hátrányba került.

Yamal bravúrja

Nem sokkal később Lamine Yamal, a csodagyerek egy csodás lövéssel a kapu mellől. Egy ügyes csel, mielőtt a távoli kapufára lőtt volna, és Bumm.. Maignon semmit sem tud tenni ellene. Adrien Rabiot, te akartad. A legfiatalabb játékos, aki szerepelt az Eb-elődöntőben, a legfiatalabb, aki gólt szerzett. Hatalmas rekordot döntött Yamal, valamint ezzel a góllal kiegyenlített a válogatott.

Nem kellett sokat várni, négy perccel később a 25. percben Jules Kounde jobbról leadott lövése a kapuba vágódott. Saját gólnak számít, de a spanyolok bevállalják.

Ezzel lezárult az első félidő, hatalmas izgalmak és még nincs vége.

Spanyolország jutott a döntőbe

A második félidőben akárhogyan is probálkoztak a franciák hiába. A spanyol válogatottban láthatóan jobb volt az összhang, így annak ellenére, hogy a franciáknak sok helyzetük volt a második félidőben nem tudtak kiegyenlíteni. Ezzel Lamine Yamal a legfiatalabb Eb döntős a futball történetében.