2024 július 19

Készülhet a leköszönésére Karácsony Gergely?

A Kúria július 7.-én elrendelte az újraszámlálási kérelmet, amelyet a két jelölt: Karácsony Gergely és Vitézy Dávid nyújtott be. Az újraszámlálás megkezdődőtt, Vitézy már nyilatkozott is Facebook oldalán:

„A főpolgármester-választás végeredményére az újraszámlálásnak eddig a mi információnk szerint nem volt hatása, még minimálisan nőtt is Karácsony Gergely előnye ezen az első napon” 

írja Vitézy.

Több mint 150 szavazó körben 270 szavazat minősítése változott. „voltak Vitézy-szavazatok a Karácsony-kötegekben és fordítva, voltak nyilvánvalóan érvénytelen szavazatok, melyeket valamiért tévedésből érvényesnek számoltak – mindhárom jelölt kapott ilyet.”

Ez azt jelenti, hogy a már újraszámolt újonnan érvényesnek nyílvánított szavazatok után 41 szavazat különbség maradt Karácsony Gergely javára. Az újravizsgált kötegekben több mint a 6 szorosát találták összekeverve így egyre inkább indokolt és jó döntésnek nyílvánított az újraszámlálás.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a választás eredménye megfordult volna, az LMP jelöltje arra kéri a szavazókat, hogy higgadtan és felelősen viszonyuljanak a kialakult választás helyzethez.