2024 július 14

Hihetetlen! Ezért nincs Mbappé-n maszk az elődöntőn

Franciaország csapatkapitánya, Kylian Mbappe meglepte a szurkolókat, amikor a Spanyolország elleni Euro 2024 elődöntőre kisétált a pályáról, és levetette a védőmaszkot, amelyet azóta használ, hogy eltörte az orrát a torna nyitómérkőzésén.

A Real Madrid újdonsült sztárja a Les Bleus D csoportjának nyitómérkőzésén az osztrák védő, Kevin Danso vállába csapta az orrát, és kénytelen volt kihagyni a Hollandia elleni gól nélküli döntetlent, mielőtt visszatért volna a játékba, és egy maszkkal védte a sérülést, amelyet a tornát követően meg kell majd műteni.

Mbappé eddig nem tudott megfelelni a torna előtti várakozásoknak, mindössze egyszer talált be büntetőből, és Didier Deschamps edző elismerte, hogy Németországban „kissé elmaradt a játékától”.

A játékos maga kérte, hogy cseréljék le a Portugália ellen megnyert büntetőpárbaj hosszabbításában, nem sokkal azután, hogy egy labda a maszkján találta el, ami láthatóan gondot okozott neki, mivel a kispadon gyorsan jégpakolást tett az orrára.

„Meggyőződésünk, hogy Kylian a megfelelő fejben van, ahogyan minden játékosunk” – mondta Deschamps a Spanyolország elleni összecsapás előtt.

Volt egy problémája a hátával, kapott egy ütést az orrára, ez lehetett volna az út vége számára, de még mindig itt van.

„A látómezeje megváltozott, és ez hatalmas sokk volt számára. Meggyőződésem, hogy kedden mindent meg fog tenni, amit csak tud.”

Úgy tűnik azonban, hogy Mbappénak elege van abból, hogy a maszk korlátozza a látását és a játékát, mivel Münchenben már nélküle lépett pályára, a BBC kommentátora, Steve Wilson szerint „nem működik neki”.

És úgy tűnik, hogy Mbappe döntése, hogy leveszi az álarcot, gyorsan kifizetődött, mivel gólpasszt adott Randal Kolo Muani számára, aki mindössze kilenc perc elteltével fejelt a nyitó gólba – írja a fourfourtwo.