2023 szeptember 22

Minden téren bővült a Dentons

Komoly üzletekben segédkezik

A Dentons közép-kelet-európai csapata az alábbi jelentősebb regionális ügyletekben vett részt tanácsadóként a közelmúltban:

A TPG Real Estate számára végzett tanácsadás a TriGranit jelentős részének, illetve a TriGranit platform akvizíciója kapcsán (a tranzakció értéke 550 millió euró).

Tanácsadás a horvát Adris Grupa részére, dohányipari üzletágának értékesítése kapcsán a British American Tobacco számára (a tranzakció értéke 550 millió euró).

Tanácsadás a Groupe Canal+ részére, a TVN-ben meglévő 52,7 százalékos részesedésének a Scripps Networks Interactive számára történő értékesítésében, amely az idei év eddigi legnagyobb M&A tranzakciónak számít a lengyelországi telekom/média/technológia (TMT) piacon.

Kiemelkedő teljesítmény

A Dentons – a cseh, magyar, lengyel, román, szlovák, és török irodáiban dolgozó közel 300 ügyvédnek köszönhetően – az egyik legnagyobb és legtapasztaltabb jogi irodának számít a térségben.

A Dentons tovább javította korábbi helyezéseit a legfontosabb regionális M&A tranzakciók jogi tanácsadóinak rangsorában. A Bloomberg 2015 első három negyedévére vonatkozó globális M&A piaci jogi tanácsadóit rangsoroló listájában a Dentons első helyezést ért el Közép- és Kelet-Európában (1st 3Q 2015 Global M&A Market Review Legal Rankings).

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Ezen kívül a Mergermarket ügyvédi irodákat tartalmazó M&A rangsorában 2015 első három negyedévére vonatkozóan a Dentons negyedik helyet ért el a tranzakciók volumene, és ötödik helyet a tranzakciók értéke alapján (Mergermarket’s M&A League Tables for 1Q-3Q 2015). A Dentons továbbá elnyerte „Az év közép-kelet-európai ügyvédi irodája” címet a Chambers European Awards díjátadóján.

Kiaknázták a lehetőséget

„A regionális M&A tranzakciós ügyletek Közép- és Kelet-Európában továbbra is fokozott aktivitást mutatnak mind a közepes, mind a nagyméretű piaci szegmensekben, különösen az egészségügyi és a pénzügyi szolgáltatások, valamint a telekom/média/technológia (TMT) területén.”

„A budapesti iroda létszámának bővítése, valamint a Dentons régió iránti elkötelezettsége lehetővé tette, hogy kiaknázzuk ezt a lehetőséget” – mondta el Rob Irving, a Dentons budapesti irodájának partnere és egyben a Dentons Private Equity Group globális társelnöke.

„A térségben tapasztalható M&A fellendülés kiszolgálása érdekében, illetve a jogi szolgáltatások iránti kereslet növekedésének köszönhetően a Dentons budapesti irodája egy új tanácsadó központot hozott létre kiváló ügyvédekkel és remek csapattal, hogy kihasználja a piac növekvő dinamizmusát” – tette hozzá Réczicza István, a Dentons budapesti irodájának irodavezető partnere.

A Dentons budapesti irodája a vállalati M&A tranzakciók mellett elsősorban a következő területeken számít szakértőnek: Private Equity, ingatlan, bank és pénzügy, valamint vitarendezés.