Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

Dől a pénz a kaszinókba

Az állami intézmények munkájának több mint két hétig tartó szüneteltetése és az államadósság ”plafonjának” megemeléséről szóló tárgyalások elkerülhető kárt okoztak a gazdaságnak,  az elemzők egyetértenek abban, hogy lelassult a növekedés – nyilatkozta a minap Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A válság azonban Amerikában az élet nem minden területén látszik.

Mindenkori csúcsra tör a Wynn Resorts

A Las Vegas-i luxus szállodákba és kaszinókba például dől a pénz.  A Wynn Resorts Ltd. Las Vegas-ban és Makaóban üzemeltet szálloda és kaszinó komplexumokat, de csak egy az amerikai szerencse- és vendéglátó ipari cégek közül, amelyeknek valóban jól megy a sora.

A Wyn Resots-ot 2005 április 28-án nyitotta meg a felesége születésnapján Steve Wynn üzletember. A szálloda és kaszinó akkoriban a világ legdrágább beruházásának számított, az építési költségei 2,7 milliárd dollárra rúgtak. A Wynn 2.716 szobájával nem a legnagyobb Las Vegas-i hotel, de kivételes luxusa és kivált 10.200 négyzetméteres kaszinója meglehetősen vonzza  a vendégeket. Ráadásul a Távol Keleten, Makaóban  is szépen ,,menetelt” a cég az utóbbi időben, ami jelentősen hozzá járult az eredményességhez.  A Wynn Resort árbevétele 2013 második negyedében 5 százalékkal növekedett,  a nettó profitja pedig 44,4 százalékkal ugrott meg.

Ilyen körülmények között egyáltalán nem meglepő, hogy július vége óta száguld a Wynn Resort részvénye a tőzsdén. Az értékpapír a gazdasági világválság előtti szintjét közelíti, s egyáltalán nem lehetetlen, hogy megdönti mindenkori legmagasabb árfolyam-rekordját. Ehhez minden együtt van, hiszen a papír lendülete nem fogy, a MACD indikátor vételt jelez.

Tőzsdei elemzők szerint a részvény a 176 dolláros szint közelébe kerülhet. Az értékpapír követői azt  sem tartják kizártnak, hogy a 123,6 százalékos, valamint a 138,2 százalékos Fibonacci érték is elérhető közép távon, ami 204 illetve 226 dolláros árnak felelne meg.

Töretlen a Las Vegas Sands lendülete

Nem panaszkodhat a másik nagy szállodai és kaszinó vállalat a Las Vegas Sands sem. Miként a Wynn Resorts-ét, a Sands profitját is nem kis mértékben a makaói kaszinóérdekeltségek tolták a csillagos egekbe.

A vállalat az elmúlt negyedévben 627 millió dollár profitot ,,zsebelt be”, a tavalyi hasonló időszakban teljesített 350 milló után. Az árbevétel 2013 harmadik negyedévében 32 százalékkal 3,57 milliárd dollárra nőtt.

A válság előtti szintre kapaszkodott vissza a Las Vegas Sands részvénye. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem fogy a lendülete, töretlenül halad előre ez a részvény is. A papír, a Fibonacci szintek alapján már az 50 százalékos szintnél jár, az árfolyama elemzők szerint a 61,8 százalékot is könnyedén elérheti a következő hónapokban, ami 86 dollárnál található.

A Las  Vegas-i Sands Hotel nem akármilyen hírnévre tett szert korábban. Olyan nevek fémjelezeték működését, mint Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, Jr., Joey Bishop. Vagy a politikusok közül John F. Kennedy.