2024 május 26

Új elektromos Volkswagen SUV érkezik 2026-ban

Az autógyártó a hétvégén hivatalosan is megerősítette, hogy 2026-ban érkezik a Volkswagen új, elektromos kompakt SUV-ja.

A Volkswagen megerősítette, hogy 2026-ban egy „nagy volumenű” kompakt SUV-ot fog piacra dobni. Az új modell valószínűleg a VW ID 3 nagyobb, robusztusabb alternatívájaként szolgálhat majd.

Az új modell az ID 3 mellett a németországi Wolfsburgban készül majd. Várhatóan a VW-konszern MEB platformjának egy frissített változatára épül az új elektromos modell. A Volkswagen vezetősége a hétvégén hivatalosan is megerősítette, hogy 2026-ban érkezik az új elektromos SUV.

Christian Vollmer, a VW termelési főnöke elmondta: „Az elektromobilitásra való átállást lehetőségként használjuk fel arra, hogy csökkentsük gyártási folyamataink összetettségét és tovább növeljük üzemeink hatékonyságát. Gyárainkban szisztematikusan, minden márkánál azonos architektúrán alapuló járműveket gyártunk.”

Volkswagen gyár

Az ID 3 és az új SUV modell mellett Wolfsburgban továbbra is gyártani fogják a Volkswagen Golfot. A népszerű modell 2024 elején kaphat „alapos frissítéseket.” A Volkswagen Tiguan legújabb változatát, amelyet e hónap elején mutattak be szintén ott készítik. A hétüléses Volkswagen Tayron SUV 2025-től készül majd Wolfsburgban.

A hétvégi bejelentésben a Volkswagen azt is megerősítette, hogy „a dolgok jelenlegi állása szerint” nem fog külön új gyárat építeni a régóta várt Trinity számára. Ehelyett a várva várt innovatív EV modell a németországi Zwickauban készülhet, ahol jelenleg az ID 3 és ID 5 modelleket gyártják.

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: www.shutterstock.com