2024 július 25

Olcsó elektromos autóval támad a Volkswagen

A Volkswagen az előzetes tervek szerint igen kedvező áron szeretné piacra dobni az elektromos ID 1-et. A fejlesztés alatt álló belépőszintű elektromos VW modell ára akár 20 ezer dollár alatt is lehet.  

A Volkswagen a hírek szerint „teljes gőzzel halad” a belépőszintű ID 1 elektromos modell fejlesztésével. Az ID 1 EV várhatóan az elkövetkező 5 évben érkezik. A közelmúltban látott technológiai fejlődés következtében az ID 1 ára akár 20 ezer euró alatt is indulhat. Az új modellel a Volkswagen a megfizethető árú elektromos modellek gyártására törekszik. Az új ID 1 az e-Up utódja lesz. A tervek szerint az ID 1 az Up-hoz hasonló designt és egyszerű technológiát kínál majd.

A Volkswagen-csoport pénzügyi vezetője, Arno Antlitz nemrégiben azt mondta, hogy szerinte a VW az elkövetkező években képes lesz elérhető áron elektromos autókat értékesíteni, az olcsóbb előállítási költségek (a lítium és a nikkel ára is csökken) és a modernebb gyártási módszerek megjelenésének köszönhetően.

Az új kisautó nevét még nem véglegesítették. Thomas Schäfer, a Volkswagen márkafőnöke azonban nem zárta ki az ID 1 vagy az ID Polo lehetőségét. Bár elmondta, hogy „a klasszikus modellnevek használata az eredeti modell valódi utódainak lesz fenntartva”. Az ID 1 városi használatra készül, így a hatótávolság kevésbé lesz kérdéses, mint sok más elektromos jármű esetében. Mindez lehetővé teszi, hogy viszonylag kis akkumulátorral szereljék az autót, ami az olcsóbb listaárat is eredményezi.

elektromos autó

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: www.shutterstock.com