2024 február 29

467-nél stagnál az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Nem tudott megküzdeni a 470-es szinttel pénteken sem az MTelekom, érintése óta után ismét visszahúzódott néhány forintot az árfolyam, 467-nél zárva a kereskedést. A recept az elmúlt napokban ugyanaz, erő pedig továbbra sincs a papírban ahhoz, hogy érdemi szinteket átlépjen. 470 fölé visszatérve lenne esély a 480-as zóna ismételt megközelítésére, ahol már adódhatnak izgalmak. Egyelőre azonban nem érződik a változás szele, lefelé 464 alá csorogva érinthet új aljakat a papír. A forgalom élénkülése jelentene még azt a vérfrissítést az árfolyam számára, ami meghozhatja az érdemi elmozdulást valamelyik irányba.

Támasz: 464

Ellenállás: 470

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem tudott 50 napos mozgóátlaga fölött maradni a távközlési vállalat árfolyama, a 467 forintos nyitás után napon belül tudott 470-ig emelkedni, de forgalom nélkül ennél tovább nem sikerült emelkedni, a nap végére pedig visszatért 467 forinthoz a papír. Az így kialakult sírkő doji gyertya semmiképpen sem biztató, ahogy a lefelé görbülő indikátorok sem árulkodnak érdemi erőről. 467 alá az elmúlt napokban érkezett zárás, de ha a hét elején megerősítést kap a pénteki bearish gyertya, akkor lejjebb csúszhat az árfolyam.

Támasz: 464

Ellenállás: 469-470 (MA 50)

Heti

Lejjebb csúszott az MTelekom az elmúlt héten, 467 forinthoz érkezett a zárás pénteken. Forgalom továbbra sincs a papírban, jelenleg azonban a pár hónapos emelkedő ék alatt tartózkodik. Ennek letörése a korábbi várakozások alapján a nagy emelkedő trendvonal tesztelését is jelentheti a folytatásban, ez a támasz jelenleg 444-nél kapaszkodik felfelé. A kilátások nem festenek tehát kifejezetten jól jelenleg, az emelkedés mindenképpen megkérdőjelezhető, a továbbiakban az elmúlt hónapok szintjén érkező stagnálás vagy gyengülés érkezhet. A hamarosan érkező gyorsjelentésnek van még esélye megmozgatni a papírt.

Támasz: 444 (trendvonal)

Ellenállás: 480