2024 április 23

16300 tartotta meg pénteken a MOL-t – technikai elemzés

15 perces

A 16600-as szinttől pattogott vissza az elmúlt kereskedési napok során a MOL árfolyama, egyelőre nem sikerült a lokális csúcs felé törni. Pénteken a 16300-as, mérsékelt erejű támasz került visszatesztelésre, ami sikeresen tartotta meg az árfolyamot. Amennyiben pozitív hangulatban indul a hét, 16600 lehet ismét megcélozható, illetve a már alatta húzódó csökkenő trendvonal. Ezeknek a leküzdésével törekedhet 17000 irányába a papír. Masszív támaszszintet a 15850-16000-es tartományban találunk, ennek a letörése lenne érdemi bearish jelzés a folytatásra nézve.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Minimális gyengüléssel zárta az elmúlt hetet az olajvállalat árfolyama, alacsony forgalom meleltt zajlott a kereskedés. Izgalmakat a közeledő 50 napos mozgóátlag hozhat, illetve az alapvetően szűk pozícióban lévő Bollingerek. A mozgóátlag alá kerülés nem lenne kifejezetten jó jel, a masszív bullish jelzéshez azonban továbbra is a széles sávból történő letörésre lenne szükség 15850-nél. Ugyanez igaz fölfelé is, ha sikerülne forgalom mellett kitörni a sávból, 17000 fölé próbálhatja verekedni magát az árfolyam, ami nagyban javítana a kilátásokon.

Heti

Mérsékelten tudott erősödni a héten a MOL árfolyama, de komolyabb veszélyt nem jelentett a sáv tetejére a papír. A forgalom is hagy kívánnivalót maga után, illetve az indikátorok jelzése is elbizonytalanodni látszik. Az elmúlt hónapokat meghatározó zóna 15850 és 16700 között maradhat a figyelem középpontjában, az ebből történő kilépéssel jöhetnek jelzések hosszabb távra. A letörése a meredek emelkedő csatorna elesésével is járhat, ami tovább erősítheti a bearish jelzést. 17000 szignifikáns átlépése ellenben nagy teret nyithat fölfelé.