2024 április 19

16000 fölé tért vissza a MOL – technikai elemzés

15 perces

A várakozásoknak megfelelően a leszakadás visszatesztjével telt a tegnap kereskedés, 15700-as nyitás után indult fölfelé a papír, a nap végére pedig sikerült bezárni a 16000-es érték fölé, így összességében pozitív kicsengéssel zárult a tegnapi kereskedés. Ha sikerül 16000 fölött maradni a folytatásban is, majd innen tovább kapaszkodni a sáv teteje felé, amibe visszatért az árfolyam, akkor ismét megközelítheti erős ellenállásait az árfolyam elkövetkező hetekben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Mentette a menthetőt az olajvállalat árfolyama tegnap, méghozzá egészen sikeresen tette, érdemi forgalom mellett tudott visszatérni 16000 fölé, így ismét az elmúlt hónapok sávjában a papír. Az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő csatorna letörése továbbra sem szép, de ha ismét a sávtető felé tudja venni az irányt, akkor még lehet esélye a bullish összkép visszanyerésére. Komolyabb vételi jelzés a sávból történő kitörés lenne, ez vihetné 17000 fölé az árfolyamot, egyelőre azonban 16000 fölött kell megvetnie a lábát.

Heti

A meredek emelkedő csatornában tudott egyelőre maradni a héten a MOL árfolyama a gyengülés ellenére, kitartóan sávozik tovább a 15850-16700-as tartományban. Ha a csatornában akar maradni, akkor rövidesen össze kell kapnia magát, ami első körben a sávtetőhöz történő visszatérést jelenti, de a további emelkedéshez szükség lesz egy kitörésre is. Ha ez az elkövetkező hetekben sem sikerül, akkor a múlté lehet az emelkedő alakzat, érdemi gyengülés azonban szintén csak a sáv letörésével várható.