2024 május 23

Elindult a Civita Group részvényjegyzése

Hosszas előkészítő munka után 2023. május 23-án felkerültek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Standard kategóriájának terméklistájára a Civita Group Nyrt. részvényei. A jegyzési időszak 2023. június 1-én vette kezdetét és június 15-ig tart. A részvények vezető forgalmazója az UniCredit Bank, társforgalmazó pedig a MBH Bank.

A Civita Group Nyrt. a BÉT oldalán közzétett, jóváhagyott tájékoztatójában közölte, hogy tőkeemeléssel legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvény nyilvános értékesítését tervezi 650-850 forintos ársávban Kétmilliárd forint (túljegyzés esetén maximum 2,4 milliárd forint) értékben.

A CIVITA Group Nyrt. 30 éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát Debrecen mellett Monostorpályiban. Gyártási tevékenysége során kizárólag magyar gazdáktól vásárolt, GMO mentes kukoricát dolgoz fel, melyből többek között malomipari termékeket, kukoricatésztát és kukoricaolajat állít elő.

2023 márciusában került sor a CIVITA hosszútészta gyártósor átadására mellyel Európa egyik legnagyobb – évi 15.000 tonnát meghaladó – kapacitású gluténmentes tésztagyártó kapacitása jött létre. E mellett átadásra került a kizárólag kukorica felhasználásával készülő egyszerhasználatos tányérok/poharak gyártását végző gépsor is, mellyel évi 500 tonna műanyag kiváltása válik lehetővé. Vaszkó Gábor, a társaság vezérigazgatója az új üzem felavatásán elmondta, hogy a kukoricából készülő termékeiket, a kukoricaolajat és a száraztésztákat már tizenegy európai országba exportálják. Hozzátette, hogy a hosszútészta kapacitást már nagyon várták a Cég ügyfelei, így az értékesítés várható növekedése tovább gyorsulhat. A társaság tavalyi árbevétele meghaladta az ötmilliárd forintot, eredményük pedig közel háromszorozódott.

Bővebb információ a jegyzésről és a Civita Group-ról a társaság honlapján olvasható: www.civitagroup.hu.