2024 május 23

Musk – Zuckerberg ketrecharc, avagy a hazugság ezer árnyalata

A minap röppent fel a hír, ketrecharcra hívta ki egymást két milliárdos, Elon Musk és Mark Zuckerberg. A felek úgy nyilatkoztak, készen állnak az összecsapásra. Úgy tűnik, a helyszínben is sikerült megállapodniuk, nevezetesen a Vegas Octagonban, ahol mellesleg az Ultimate Fighting Championship (UFC) küzdelmeit is rendezik Las Vegasban.

A küzdelem célja

A hír rendkívüli és érdekes, a küzdelem célja azonban korántsem ennyire világos.

Két világhíres zseni kívánja-e eldönteni, melyikük a nagyobb macsó? Vagy csupán csak egy újabb shaw a világcirkusz színpadán? Esetleg akad háttérben valami más?


Az sem világos egyelőre, meddig is tart a küzdelem. Kéztörésig, lábtörésig, vagy akár életre-halálra?

Valószínűleg a technológiai világ újkori gladiátorainak harcát látjuk majd, amelynek végén békésen összeölelkeznek a szembenállók. Nem vágják el senkinek a torkát, nem vetnek senkit az oroszlánok elé…

Elon Musk és Mark Zuckenberg ,,gladiátor”

Izgalmas küzdelem lesz.

Hazugságversenyek Magyarországon

Nekem azonban az jut eszembe, Magyarországon is lehetne rendezni ilyen vetélkedéseket. Már csak azért is, mert nekünk is van Oktogonunk.

Ugyan kisebb is, szürkébb is, mint a Las Vegas-i, azonban mégiscsak a miénk.

Szervezhetnénk például hazugságversenyeket. Lódításban ugyanis közismerten jók vagyunk. Lenne versenyző bőven. Indíthatnánk például végrehajtókat, lombkoronasétány-építőket, gazdasági és közéleti szereplőket.

Mi lenne a harc célja és következménye? Akárcsak Amerikában, Elon Musk és Mark Zuckerberg esetében is, semmi.

Mint ahogyan szűkebb pátriánkban a lódításnak, a hazudozásnak vajmi kevés a következménye.

A vitákat nálunk a magunk részéről rendre lezártnak tekintjük, azután minden megy tovább, mintha semmi sem történt volna…

Kíváncsi vagyok azért arra, hogyan végződik a Las Vegas-i összecsapás. Bejön-e az ötvenkét éves Musk ,,rozmár” módszere, azaz egyszerűen ráfekszik az ellenfelére és semmit sem csinál.

Azt mondják, a harminckilenc éves Zuckerbergnek van némi versenyelőnye, ő ugyanis a hírek szerint komolyan foglalkozik harcművészetekkel, és nemrég dzsiu dzsicu versenyeket is nyert.