Rendkívüli Hírek:

2023 május 30

Megszólalt az új Twitter vezér

A Twitter újonnan kinevezett vezérigazgatója, Linda Yaccarino szombaton egy tweetben azt írta, hogy inspirálta őt a tulajdonos Elon Musk elképzelése a szebb jövő megteremtéséről, és izgatottan várja, hogy segíthessen a közösségi médiaplatform átalakításában.

Yaccarino

Ez volt az első alkalom, hogy Yaccarino nyilvánosan megszólalt azóta, hogy csütörtökön felröppent a hír, miszerint tárgyalásokat folytat a Twitter következő vezérigazgatói posztjáról. Musk, aki a Twitter tavaly októberi, 44 milliárd dolláros felvásárlása óta tölti be a vezérigazgatói posztot, pénteken jelentette be kinevezését.

Yaccarino, aki a Comcast Corp’s NBCUniversal reklámüzletágának modernizálásával töltött több évet, azt mondta, hogy elkötelezett a Twitter jövője iránt. Az új CEO kiemelte, hogy a Twitter 2.0 felépítéséhez elengedhetetlenek a felhasználói visszajelzések.

Döcögő Twitter

Yaccarino egy olyan közösségi médiaplatformot vesz át, amely eddig sikertelenül próbálja visszafordítani a hirdetési bevételek zuhanását, és a súlyos adósságterhek mellett más kihívásokkal is küzd.

Mióta Musk felvásárolta a Twittert, a hirdetők egy komoly része elhagyta a platformot, mivel aggódtak, hogy a hirdetéseik nem megfelelő tartalmak mellett jelenhetnek meg. A vállalat a személyzet közel 80%-át elveszítette. Musk az év elején elismerte, hogy a Twitter hatalmas visszaesést szenvedett el a hirdetési bevételekben.

Miközben Musk azt mondta, hogy Yaccarino segíteni fog egy „mindenre kiterjedő alkalmazás” létrehozásában, amelyről korábban azt mondta, hogy számos szolgáltatást, például peer-to-peer fizetéseket kínálhatna, a hirdetési veterán kiválasztása azt jelezte, hogy a digitális hirdetések továbbra is az üzlet központi részét fogják képezni.

Musk régóta hangoztatta, hogy új vezetőt kíván találni a Twitter számára.

Musk, aki egyben az elektromos autókat gyártó Tesla Inc. vezérigazgatója is, pénteken megnyugtatta a befektetőlet, hogy Yaccarino kinevezése segít neki, hogy több időt tudjon a Teslának szentelni.

Forrás: investing.com

Képek forrása: shutterstock