2024 július 23

Joe Biden válaszolt: Aki azt szeretné, hogy lépjek vissza, hívjon ki

Joe Biden amerikai elnök hétfőn fogadkozott, hogy marad az elnökválasztási versenyben, és kijelentette, biztos benne, hogy az átlagválasztó még mindig őt akarja a demokrata párti listán. A tegnapi cikkben említett hírcsatornák képviselői, mind Biden visszalépését javasolták, amire ma reagált az elnök:

„Nem megyek sehová” – mondta Biden az MSNBC-nek, miután betelefonált a csatorna Morning Joe című műsorába. Arra buzdított mindenkit, aki azt szeretné, hogy lépjen vissza, hogy „hívjon ki”, amikor augusztusban összeül a Demokrata Nemzeti Konvenció.

Az interjú újabb példája volt annak, hogy Biden próbál talpra állni a június 27-i, Donald Trump republikánus ellen folytatott vitafelvétel után. Amióta a vita véget ért folyamatosan megkérdőjelezik alkalmasságával és mentális egészségével kapcsolatban.

Biden csalódottságának adott hangot amiatt, amit az „elit” azon törekvésének nevezett, hogy kiszorítsák őt az elnökválasztási versenyből Trump ellen, akit 2020-ban legyőzött. A választás november 5-én lesz.

Amikor a Morning Joe társműsorvezetője, Mika Brzezinski felsorolta azon nagy hírügynökségek és szakértők listáját, akik arra szólították fel, hogy lépjen vissza, Biden lesöpörte a kérdést – írja a Reuters.

„Nem érdekel, mit gondolnak ezek a nagy nevek. A lényeg az, hogy nem megyek sehova. Nem megyek sehova. Nem indulnék, ha nem hinnék abszolút abban, hogy én vagyok a legjobb jelölt arra, hogy 2024-ben legyőzzem Donald Trumpot.”

– mondta Biden