2023 március 31

Tovább csökkentette az árakat a Tesla

A Tesla bejelentette, hogy csökkenti a Model S és Model X listaárait az Amerikai Egyesült Államokban, annak érdekében, hogy fellendítse az eladásokat.

A Tesla Inc. a hétvégén ismét árcsökkentést hajtott végre. Az autógyártó csökkentette Model S és Model X járművek listaárát az Amerikai Egyesült Államokban, annak érdekében, hogy az első negyedév utolsó hónapjában fellendítse az eladási számokat.

(www.shutterstock.com)

A Tesla hivatalos honlapján fellelhető információk szerint a Model S kivitelek listaára 5000 dollárral csökkent. Így az alapváltozat 89 990 dollárba kerül a korábbi 94 990 dollár helyett, míg a nagyteljesítményű Plaid változat ára 114 990 dollárról 109 990 dollárra csökkent.

A Model X SUV listaára 10 000 dollárral csökkent. Tehát az alapváltozat ára 99 990 dollár a korábbi 109 990 dollár helyet. A Plaid változat ára pedig 119 990 dollár helyett 109 990 dollártól vihető haza.

A Tesla már korábban is csökkentette a modellek árát, Amerikában, Európában és Kínában is. Ez a lépés a Wall Streeten aggodalmakat keltett az alacsonyabb árrés miatt. A Piper Sandler elemzői szerint azonban a lépéssel sikerülhet fellendíteni az eladásokat és növelni a piaci részesedést.

A Tesla a múlt héten tartotta meg az éves befektetői napját. Kiderült, hogy az elektromos járműgyártó eltökélt szándéka, hogy csökkentse a gyártási költségeket és a fogyasztói árakat. „Az emberek számára rendkívül nagy vágy, hogy egy Tesla tulajdonosai lehessenek. A korlátozó tényező az, hogy meg tudják-e fizetni a Teslát.” – mondta Elon Musk vezérigazgató a FactSet szerint.

Borítókép forrása: Shutterstock