2023 március 25

Goldman Sachs: „túl sokáig vártunk a leépítéssel”

„A Goldman Sachsnak korábban, már tavaly el kellett volna kezdenie a munkahelyek leépítését” – mondta az amerikai befektetési bank vezérigazgatója egy jelentés szerint.

A befektetési bankóriás a múlt hónapban kezdte meg 3200 alkalmazottjának elbocsátását. Ez a 2008-2009-es pénzügyi válság óta a legnagyobb mértékű létszámleépítés a Goldam Sachs történelmében.

David Solomon egy Miamiban tartott rendezvényen a partnereknek nyilatkozva elmondta, hogy túl lassan és későn kezdte el csökkenteni a Goldman a létszámot. A vezérigazgató elismerte, hogy a leépítések kevésbé drasztikusak lettek volna, ha hamarabb cselekszik a Goldman – írja a Financial Times.

Goldman Sachs

„A tavalyi második negyedévet követően a piaci környezet egyre komplikáltabbá vált, úgy hiszem, hogy sokkal agresszívebben kellett volna fellépnünk a létszámcsökkentés érdekében.” – áll a Financial Times jelentésében, ami egy bennfentes információira vonatkozik. A Goldman Sachs egyelőre nem reagált a hírekre.

A bank részvényei több mint 8 százalékkal erősödtek idén, ezzel a Goldman felülteljesíti egyelőre az S&P 500-at. A benchmark index 6.5 százalékkal erősödött 2023-ban.

Forrás