2024 április 24

Alaposan belehúzott az eBay

Az amerikai eBay internetes kereskedési felület üzemeltetője elemzők által vártnál nagyobb profitot és bevételt ért el a tavalyi negyedik negyedévben, egyben bejelentette, hogy növeli az osztalékot és hogy kibővítette részvény-visszavásárlási programját.

A New York-i tőzsde keddi kereskedésének a leállítása után a cég azt közölte, hogy a december végével záródott hátrom hónapban az adózott eredménye 8,5 százalékkal, 728 millió dollárra, részvényenként 1,4 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 671 millió dollárról, részvényarányosan 1,23 dollárról. Az eBay bevétele 2 százalékkal, 2,56 milliárd dollárra emelkedett. Elemzők véleményének átlagában kisebb, 1,03 dollár részvényarányos nyereség és szerényebb, 2,51 milliárd dollár bevétel szerepelt. Az eBay előrejelzése szerint a folyó negyedévben a bevétele 2,5-2,54 milliárd dollár, részvényarányos adózott eredménye pedig 0,86-0,9 dollár közötti lesz. A szakértők átlagosan 2,53 milliárd dollár bevételre számítanak a március végével záródó negyedévre.

Az eBay tavalyi bevétele 3 százalékkal, 10,1 milliárd dollárra emelkedett, adózott eredménye 2,8 milliárd dollár, részvényarányosan 5,21 dollár volt. A társaság bejelentette azt is, hogy 8 százalékkal, 27 centre emelte a negyedéves osztalékot. 2 milliárd dollárral, 3,4 milliárd dollárra bővítette részvény- visszavásárlási programját – ismertette a távirati iroda.