2023 szeptember 21

Elképesztő jelenetek az ezüst piacán

Továbbra is negatív szentiment uralja az ezüst piacát. A bikáknak esélye sem volt változtatni a trend irányán. Leszámítva a csütörtöki kereskedési napot, a hét minden napját pirosban zárta az ezüst. A hangulat rohamos változására lesz szükség, ha szeretnénk elkerülni a teljes összeomlást. A befektetők jelenleg a 22 dolláros szint támogatásában bízhatnak. Ez a zóna a közelmúltban többször is megfogta a nemesfém zuhanását.

Nyeregben a dollár – ezt megsínyli majd az ezüst

Elképesztő gyorsaságra kapcsolt a dollár. Ismét a zöldhasú húzta elő az ezüstben rejlő volatilitást. Miközben a dollár index már zsinórban a negyedik hetet zárta pluszban, addig az ezüst a negyedik hetet zárta mínuszban. Tökéletesen megmutatkozott a kettejük között levő negatív korreláció. Bár nem mindig rajzolódik ki ennyire láthatóan, mindig érdemes odafigyelni a dollár mozgására. A két eszköz közötti bonyolult kapcsolat egy extra réteget adott a piac dinamikájához. Jelenleg, minden figyelem a kritikus támogatási szintre irányul. Ez egy olyan zóna, amely többször is jelentősnek bizonyult. Ha ezt a szintet áttörjük, az az eddigieknél is nagyobb leépüléshez vezethet. Egy ilyen forgatókönyv során az ezüstpiac egészen a 20 dolláros szintig zuhanhat.

Bár jelenleg nem sok jelét láthatjuk, beszélni kell arról is, mi történhet, ha a piac északnak indul. A legközelebbi ellenállást a 200 napos EMA adja majd. Ennek meghódítása megnyitná az utat egészen 24 dollárig. A bizonytalanság ezen időszakában a türelem nagyon fontos lesz. A szakértők óvatosságra intenek, hiszen fontos zónák között mozgunk, és a dollár is mostanában komoly volatilitásról tanúskodott. Ezek együtt komoly volatilitást okozhatnak az ezüst piacán.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!