2024 május 29

Háború – kritikus adatok láttak napvilágot

Háború, szombati áttekintő: Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az ukrán katonai vezetés szombaton közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 317 ezer főt veszített el.  

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 620 orosz katona esett el. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 317 ezer főt veszített el. 

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 317 380 katonát veszített el. Kijev szerint csak a pénteki nap során további 620 orosz katona veszítette életét.  

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek                                                 

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az orosz hadsereg 2022 februárja óta már több mint 317 ezer katonát veszített el.

Megjöttek a friss számok – berobbant az áldozatok száma    

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 317 380 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. 

Ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, majd az elmúlt hetekben már 200-300 ezer fölötti adatokról szóltak a jelentések. Múlthéten 310 ezerről szóltak a híradások, mára pedig már 317 ezer fölé kúszott a szomorú adat. 

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább további 620 orosz katona esett el. Az elmúlt hetekben szinte mindennap 400-600 fő között alakult az elesett orosz katonák száma az ukrán vezetés tájékoztatása szerint.  

Kijev azt is hozzátette vasárnap reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 7 harckocsit, 9 páncélozott járművet és 14 légvédelmi rendszert. 

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 5422 tankot, 10141 páncélozott járművet, 7726 rakétatűzérségi rendszert, 323 repülőgépet és 324 helikoptert.  

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine  

Borítókép forrása: www.shutterstock.com