2023 december 07

Háború – fokozódó intenzitás, 310 ezer fölött az áldozatok száma

Háború, szombat esti áttekintő: Továbbra is tart az Oroszország és Ukrajna közötti háború. Az ukrán katonai vezetés szombaton közölte a legfrissebb orosz veszteségekről szóló számokat. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 310 ezer főt veszített el.  

A szombaton közzétett orosz veszteségekről szóló ukrán becslések szerint az elmúlt 1 napban további 1130 orosz katona esett el. Ez jóval magasabb, mint a korábbi hetekben közölt adatok. A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 310 ezer főt veszített el. 

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombati  cslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 310 650 katonát veszített el. Kijev szerint csak a pénteki nap során további 1130 orosz katona veszítette életét.  

Tovább húzódik a háború, drasztikusan nőnek a veszteségek                                                 

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az orosz hadsereg 2022 februárja óta már több mint 310 ezer katonát veszített el. 

orosz ukrán háború - fokozódó intenzitás, 310 ezer fölött az áldozatok száma

Megjöttek a friss számok – berobbant az áldozatok száma    

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus tavaly februári kezdete óta legalább 310 650 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. 

Ősszel az elesett orosz katonák száma még 60-70 ezer környékén állt, idén január végére 120 ezer környékére duzzadt a szám. Húsvétkor még 177 ezer körüli adatokat láthattunk, majd az elmúlt hetekben már 200 ezer fölötti adatokról szóltak a jelentések. 3 héttel korábban 292 ezerről számoltak be, 2 hete vasárnap 299 ezerről számoltak be. Múlthéten 305 ezerről szóltak a híradások, mára pedig már 310 ezer fölé kúszott a szomorú adat. 

Fokozódó veszteségek

Az elmúlt hónapokban látott összecsapások következtében időről időre egyre súlyosabb veszteségeket szenvednek el a csapatok. Az ukrán katonai vezetés vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a pénteki nap során legalább további 1130 orosz katona esett el. Az elmúlt hetekben szinte mindennap 400-600 fő között alakult az elesett orosz katonák száma az ukrán vezetés tájékoztatása szerint.  

Orosz ukrán háború - fokozódó intenzitás, 310 ezer fölött az áldozatok száma

Kijev azt is hozzátette vasárnap reggel, hogy a becslésük szerint Moszkva az elmúlt 24 órában elveszített legalább 25 harckocsit, 24 páncélozott járművet és 38 légvédelmi rendszert. Ezek az adatok is magasabbak, mint az elmúlt hetekben látottak. 

Tavaly február 24 óta pedig az orosz hadsereg elveszített többek között 5342 tankot, 10041 páncélozott járművet, 7527 rakétatűzérségi rendszert, 322 repülőgépet és 324 helikoptert. Brutálisan magasak ezek a számok, s hétről hétre egyre csak nőnek. 

Forrás: Facebook: General Staff of the Armed Forces of Ukraine  

Borítókép forrása: www.shutterstock.com