2023 március 31

Ülésezik a magyar-azeri munkacsoport

A munkacsoportot magyar részről Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára vezeti, aki hétfőn utazik az azeri fővárosba. Az azeri tárgyalódelegációt Bahram Aliyev mezőgazdasági miniszterhelyettes vezeti. A munkalátogatás során Budai Gyula találkozik Firdovsi Aliyev, környezetvédelmi miniszterhelyettessel és Ismat Abbasov mezőgazdasági miniszterrel is.

A megbeszéléseken a két ország képviselői egyebek mellett az agrár- és élelmiszerágazati vegyesvállalatok létesítésének lehetőségéről, az azerbajdzsáni környezeti kárelhárítási, és kármentesítési projektekben való magyar részvételről egyeztetnek.

A magyar tárgyaló delegációt a környezetvédelemben és az agráriumban érdekelt üzletemberek is elkísérik az azeri fővárosba. A magyar cégek – a Corax-Bioner Zrt., a BB911 Kft., a Hunland Kft., a Dr. Sárvári és Csendes Kft., a Hevesgép Kft., a Gallus Kft., az Alföldi Garabonciás Kft., a DSS Consulting Kft., és a Bóly Zrt. – képviselői részt vesznek a március 13-án rendezendő üzleti fórumon, Bakuban.

Budai Gyula csütörtökön érkezik vissza Magyarországra. A Magyar-Azerbajdzsáni Agrár- és Élelmiszeripari Munkacsoport tavaly októberben Budapesten alakult meg, a Magyar-Azerbajdzsáni Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülésén – közölte a szaktárca.