2023 december 10

Újabb dolog válik könnyebbé Ferihegyen

Vigyáznak a gépjárműre, míg nyaralunk

Ismét munkagépek és exkavátorok dolgoznak a repülőtéri biztonsági kerítés közvetlen közelében. Az Aeropark régi helyszínén lévő óriási gödröt töltik fel földdel, hogy a 2 Terminálhoz közeli helyen újabb ezer, Holiday Parking kategóriájú parkolóhelyet alakítsanak ki.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Az aszfaltborítású parkolóban a megszokott magas színvonalú biztonság várja az autósokat, hiszen az egy-két hét hosszúságú nyaralás alatt is a zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál.

Sokat költenek rá

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának, aminek keretében összesen 160 millió eurót, azaz mintegy 50 milliárd forintot költenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére.

Az új parkolót, amelyet a nyári utazási csúcsszezonban már birtokba vehetnek az autósok, újabb 150 méternyi fedett gyalogjáró köti össze a terminálhoz vezető, már átadott gyalogjárókkal. Ezek rendeltetése, hogy szükség esetén megóvják az autósokat és utasaikat az esőtől, és nyáron némi árnyékot adjanak.

Növekszik a népszerűségük

„A Budapest Airport által kínált parkolók egyre népszerűbbek az utasok körében, különösen az online foglalással együtt járó nagyarányú kedvezmények, akciók vonzzák az autósokat.” – jelentette ki Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője.

Hozzátette: „Az egyre dinamikusabban növekvő forgalom egyre nagyobb keresletet generál a parkolás területén is, így immár második éve nem kevesebb, mint ezer hellyel bővítjük a parkolóinkat, amelyek kínálata igazodik az utasok igényeihez és pénztárcájuk lehetőségeihez is.”

A Budapest Airport jelenleg négyféle parkolási terméket (Business, Holiday, Holiday Plus és Holiday Lite) kínál, amennyiben nem csak rövid, egy-két órás megállásról van szó a repülőtéren.