2023 november 28

Új csarnok épült a Theodora-nak

Egyedülálló létesítmény születik

A beruházás keretében Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiája került telepítésre. Az esemény apropóján a Szentkirályi-Kékkúti újabb öt évvel hosszabbította meg stratégiai együttműködését a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, és közösen átadták a felújított Theodora tanösvényt is.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Magyarország legtradicionálisabb ásványvize, a Theodora 110. születésnapjának alkalmából a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ünnepélyes keretek között adta át a 2,6 millió euró értékben fejlesztett új szirupkezelő csarnokát kékkúti telephelyén.

Az eseményen jelen volt Szabó László, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Modernizálják a folyamatot

A beruházás keretében a szükséges infrastrukturális fejlesztések mellett 460 négyzetméteren Magyarország egyik legmodernebb szirupkeverő technológiája került telepítésre, melynek köszönhetően a vállalat az üdítőitalokhoz, az ízesített termékekhez szükséges szirupot is helyben tudja készíteni.

Az új környezettudatos berendezések az ivóvízbázist megóvva energia- és víztakarékosan üzemelnek, így évente közel 20 százalékkal csökkenthető a gyártás vízfelhasználása és 10 százalékkal a villamosáram-fogyasztása.

Fontos a környzetvédelem

Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepségen a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. a régió környezeti kincseinek védelme iránti elkötelezettségét is megerősítette. Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetőigazgatója és Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az együttműködési szerződés aláírásával újabb öt évre hosszabbították meg a közel húsz éves múltra visszatekintő partnerséget, és emellett hivatalosan is átadták az idén felújított Theodora tanösvényt.

Szabó László, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes az eseményen kiemelte: „A magyar Kormány számos lépést tett és tesz annak érdekében, hogy egyre vonzóbb feltételeket teremtsen a befektetések számára. A gazdaság fellendülése, valamint az olyan beruházások és fejlesztések, mint a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. új üzemcsarnok létrehozása, egyértelműen azt mutatják, hogy sikerrel tettük ezt.”

Nyereségessé vált a cég

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a beruházás átadásán elmondta: „Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a legjobb döntést hoztuk meg, amikor Balogh Leventével közös céget alapítottunk.”

Hozzátette: „Külön öröm számomra, hogy az együttműködés eredményeképpen Magyarországon az egyik legnagyobb múltú ásványvíz márka évek után nyereségessé tudott válni, és a brand fejlesztésével lehetővé vált, hogy a Theodora is követni tudja a világpiaci trendeket ízesített termékeivel.”

Magyar tulajdonos is megjelent

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke hangsúlyozta: Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország legtradicionálisabb ásványvize a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. portfoliójába, így, ha részben is, de újra magyar kézbe került. Az ásványvíz olyan érték, amelyet meg kell őriznünk a jövő magyar generációjának, ezért is fontos egy ilyen, 110 évre visszatekintő hazai márka életében, mint a Theodora egy ekkora önerőből megvalósított beruházás.”

Hozzátette: „A fejlesztések során azonban mindig szem előtt tartottuk a Theodora Káli-medencéhez való kötődését is, a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetünk a régió természeti kincseinek megóvására. Az évforduló lehetőséget adott arra, hogy ünnepélyesen is meghosszabbítsuk együttműködésünket Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, valamint átadjuk a felújított Theodora tanösvényt.”