2023 november 29

Trump határozott tanácsot adott az FBI ex-elnökének

Be volt poloskázva?

Az elnök a péntek reggel írt Twitter-bejegyzéseinek egyikében támadta a volt FBI-igazgatót. „James Comey, mielőtt szivárogtatni kezd a sajtónak, reménykedjen csak, hogy nem készültek +felvételek+ a beszélgetéseinkről” – fogalmazott az első Twitter-bejegyzésben az elnök.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

Majd később újabb miniblog-bejegyzésben James Clappert, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DIA) volt vezetőjét idézve méltatlankodott: „Mikor lesz már vége ennek, ha maga James Clapper és mindenki más is, aki tisztában van a boszorkányüldözéssel, azt mondja, nincs összejátszás”.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Putyin nem avatkozott bele?

Trump ezzel Clapper szenátusi meghallgatására utalt, melynek során a volt hírszerzési csúcsfőnök azt mondta: nincs tudomása arról, hogy lenne bármiféle bizonyíték is Trump elnökválasztási kampánycsapata és Oroszország összejátszására.

Az elnök pénteken reggel összesen hét Twitter-üzenetet tett közzé. Ezek közül az egyikben az amerikai-kínai kereskedelemről írt, a többiben a Comey elbocsátása utáni helyzetre reagált. Az egyik bejegyzésben azt pendítette meg, hogy talán a legjobb lenne berekeszteni az összes sajtótájékoztatót a Fehér Házban, és „a pontosság kedvéért írásban kiadni a válaszokat”.

Az okot egy másik miniblog-bejegyzésben adta meg: „Nagyon aktív elnök vagyok, akivel rengeteg dolog történik, ezért lehetetlenség, hogy a munkatársak tökéletes pontossággal fogalmazzanak az emelvényen!”

Majd ismét a szerinte hamis híreket közlő médiát ostorozta, s egy újabb bejegyzésben azt állította, hogy az Oroszország és a Trump-csapat közötti összejátszás történetét a demokraták agyalták ki, hogy ezzel magyarázhassák választási vereségüket.