Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 30

További gyengülés jöhet az MTelekom-nál – technikai elemzés

15 perces

Nem okozott tegnap meglepetést az MTelekom árfolyama, folytatta a gyengülést 390 alá, 386 tartotta meg napon belül. Egyre valószínűbb 380 tesztelése, komolyabb támasz nem húzódik a szint előtt. Az itt húzódó támasz azonban rendkívül jelentős, számtalanszor fordította már az árfolyamot, érdemes lesz majd résen lenni az értéknél. Amennyiben jön a felpattanás tehet egy újabb kört 400 felé az elkövetkező hetekben a papír, letörése ellenben erős bearish jelzés lenne.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Tegnap sem volt jó napja a távközlési vállalat árfolyamának, itt sincs messze a MOL-nál felvázolt halálkereszt, mindössze egy pontra egymástól a két fontos mozgóátlag. Az MACD is megérkezett a bearish jelzés határára, ráadásul a korábban áttört csökkenő trendvonal is negatív jelzés. Nem fest tehát jól az összkép, 380-ban lehet ismét bízni, nemsokára meg is érkezhet a fontos támaszhoz az árfolyam. Letörésével a lassan 370-hez érkező, hosszú távú emelkedő trendvonal lehetne célba vehető, ami a következő jelentős támasz lehet.

Heti

Jól teljesített a héten az MTelekom árfolyama, azonban masszív akadályba ütközött a 400-as szinten. Egyelőre a csökkenő ékből történő kitörése sem szignifikáns, 400 fölött válhatna azzá. Ha nem jár sikerrel, akár folytatódhat az ékben történő mozgása, ami a későbbiek során 380-at is újra veszélybe sodorhatja. Sok minden múlik tehát a 400-as ellenálláson, a héten már eldőlhet az irány a következő körre, érdemes szemmel tartani a szintet. Áttörése esetén 415-höz nyílhat meg az út első körben.