2024 május 23

Felfelé nyújtózkodhat az OTP – technikai elemzés

15 perces

Maradt az elmúlt napok sávjában az OTP árfolyama, 5740-nél tudta zárni a kereskedést, ezzel mérsékelten emelkedve. Egy pár napos emelkedő háromszög is kialakult a grafikonon, így ha a kioldalazást követően megérkezik a felpattanás a forgalommal együtt, akkor elérhető lehet a korábban beharangozott 5900-as szint. Ebben még mindig bízhatunk, érdemi támaszra nem helyeződött nyomás az elmúlt időben. 5650 alatt kerülhet képbe az 5500-as szint, ami igazán jelentős lehet, de ennek a letörése egyelőre nem valószínű.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a bankpapír, az április végi csökkenő trendvonal szignifikáns áttörése azonban még mindig hátravan, ezt követheti emelkedés a korábban említett masszív ellenállási szintig 5900-nál. Az MACD egyelőre tartja a bullish jelzést, mindenképpen meglehet rá az esélye az árfolyamnak, hogy elpattanjon a jelenlegi értékről. Az 5900-6100-as zóna állíthatja majd meg a későbbiek során az erősödést. Lefelé 5500-ra érdemes figyelni, ha megrogyna a papír.

Heti

Az elmúlt hetek gyengélkedése után megérkezett a kitörés az OTP-nél 5500 alól. A hetes charton még hangsúlyosabb a csökkenő trendvonal, ami alá megérkezett. Az MACD fordult a bearish irányból, de a trendvonal fölött lenne esély igazán pozitív kilátásokat kialakítani a 6100-as lokális csúcs célba vételét illetően. A héten mindenképpen érdemes figyelni tehát a trendvonal jelentette akadályra, lefelé 5500 már támaszt jelenthet.