2023 szeptember 21

Tovább csorog lefelé a MOL – technikai elemzés

15 perces

Tovább csordogált lefelé a MOL árfolyama, ezúttal is mérsékelten került lejjebb , 13100 tartotta az elmúlt két napban. A cél változatlanul 13000 lehet rövidtávon, de jövő hétre halasztódhat ennek a szintnek a tesztelése. Egyelőre tehát a korrekció maradhat a főszereplő, 13000-nél következhetnek izgalmak, a lélektani szint alatt tovább gyengülés valószínűsíthető. Bullish jelzés 13500 fölött van, ennek az áttörése egyelőre nem egy valószínű forgatókönyv.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Lassan, de biztosan gyengült az olajvállalat árfolyama az elmúlt pár napban, ez azonban nem lesz akadálya annak, hogy az 50 napos mozgóátlag letörje a 200 naposat, a jövő héten már emellett a negatív jelzés mellett folyhat a kereskedés. Egy ilyen halálkereszt általában hosszabb távra is negatív jelzés, így 13000 letörését a későbbiekben is követheti érdemi gyengülés, ha lefelé veszi az irányt a papír. Ennek elkerülése 13500 áttörésével lehetséges, ami az elmúlt hetek kisebb rallyjának teteje volt. Összességében tehát negatív irányba halad a technikai kép, amihez hamarosan az indikátorok is hozzáidomulhatnak.

Heti

Nagyot ment a héten a MOL árfolyama, 12500-tól elemelkedve meg sem állt 13340-ig. Itt érte el a korábban letört csökkenő csatorna alját, ami jelenthet ellenállást a hetes charton. Az indikátorok sikeresen konszolidálódtak az elmúlt két hét alatt, az MACD érdemi bullish jelzéséhez azonban további akadályok áttörésére lenne szükség, 14000 és a csökkenő trendvonal áttörése lenne masszív pozitív jelzés. Erre a közeljövőben nincs sok esély.