Rendkívüli Hírek:

2023 június 04

Tovább nyújtózkodik fölfelé a MOL – technikai elemzés

15 perces

Emelkedni tudott a keddi kereskedés során a MOL árfolyama, változatlanul a kitörés felé hajlik a papír, de szignifikánsan még nem sikerült lehagyni a 17700-as szintet. A korábban említett emelkedő háromszög felső szára fölé zárt az árfolyam, megerősítésre lesz szükség az elkövetkező néhány napban, hogy elhigyjünk egy kitörést. A szándék szemmel láthatóan továbbra is megvan, a két hetes emelkedő trendvonal letörése csorbítaná némileg a rövidtávú kilátásokat. Ha sikerül tovább emelkedni, akkor 18000 lehet megcélozható a következő körben, lefelé 17400 és 17200 jelentenek mérsékelt erejű támaszt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Ismét a kitörés küszöbére került az olajvállalat árfolyama, mérsékelt forgalom mellett zárt 17700 fölé, de ez még nem kifejezetten meggyőző a folytatásra nézve. Az indikátoroknak is nagyobb elmozdulás kell ahhoz, hogy kijöjjenek az oldalazásból. A lefordulás továbbra sem tűnik opciónak a papír számára, folyamatosan egyre magasabb aljak jelennek meg a grafikonon. Továbbra is van tehát esély az emelkedésre, a hosszú távú trend pedig jelenleg nincs veszélyben.

Heti

Tovább kapaszkodott a MOL árfolyama az elmúlt héten. Hetes szinten jelenleg a felső Bollinger fölött a papír, illetve az RSI a túlvett zónában, ami így a tartós emelkedésben gátolhatja, de hosszú távon továbbra is fölfelé mutat a technika kép, 19000 irányába. Korrekció esetén 17000 már erősebb támaszt jelenthet, tartós gyengülés jelenleg nem valószínű a papírnál.